Úvod » Report

Report podzim 2014

publikováno 08.09.2014 (aktualizováno 10.12.2014)

Postupujeme!!!

11.kolo 24.11.2014:

S.F.O.T. 2:2 (1:1)

Sestava: Jaborrník- Krůta, Bešta Vl., Suchan, Baláž - Javorský, Janček, Jančovič- Drahovzal, Kubeša

Střelci: Jančovič, Baláž

Asistenti: Janček, Drahovzal

 

10.kolo 10.11.2014:

RAF Jinonice 3:3

Sestava: Jaborník- Suchan, Ročňák, Baláž, Javorský, Hradecký, Janček, Jančovič

Branky:  Jančovič, Ročňák, Janček

Asistence: Javorský , Baláž, Jančovič

 

Noo, tak dnes zase zápas teda přesně dle pořekadla  nedáš ,dostaneš, nebo  když nemůže dát soupeř góla, dej Davida do obrany….

První půle byla podle nejmenovaného zdroje zcela v naší režii, kombinovali jsme, nepouštěli soupeře k ničemu, natož k míči, na to že hráli ve čtyřech se už historie neptá…

První gol vsítil Lukáš, po kombinaci s Adamem….

Těsně před koncem půle nedal po parádní kombinaci Richarda s Adamem snad milionprocentní tutovku hovaďák pan Hradecký, kdy asi tak z deseti centimetrů netrefil prázdnou bránu,,, pak písk a poločas.

Do druhé půle jsme již nastoupili i s Davidem , který se zdržel v práci a hned bylo znát, že máme tohoto plejera. Bohužel, jak se později ukázalo, znát to bylo více, než by bylo zdrávo. Ale popořádku. Nejdříve udeřilo na naší branku a to když po parádní kombinaci si z nás soupeř udělal panáky a do prázdné zasunul a srovnal na 1:1. Poté přišla první Davidova chvíle, dostal se k míči v obraně po sklepnutí od Martyho, udělal dva tři kroky, klička do středu a parádní dělovkou vymetl pavouky z levé šibenice. Vedeme 2:1 a dostáváme se na koně, nikoli do klidu. Protože místo toho, abychom drželi balon na našich kopačkách a kombinovali, protože soupeři už očividně docházeli síly, nesmyslně nakopáváme, děláme chyby v obraně a necháme několikrát vyniknout Juraje, který se ještě navíc při jednom z akrobatických zákroků zranil o konstrukci branky, když vytáhl parádně trefenou střelu z dálky, ne méně parádní robinsonádou, bravo, bravo, třikrát bravo!!!  No a opět se potvrdilo otřepané, ale pravdivé klišé, nedáš, dostaneš. Tentokráte na naší straně a to když po krásné Adamově akci s Lukášem, zakončil palič Richard, který před tím nedal opět tutovku. Vedení  3:1, soupeř na lopatkách, do konce utkání 10 minut, co víc si přát…. No jo, jenže mi máme Davida, jednou v beku, jednou v záloze.. a zrovna ve chvíli, kdy vystřídal Karla v beku, provedl parádní akci, kdy na beku udělal, jednu kličku soupeři, druhou kličku soupeři, který ho atakuje a David pod tlakem místo odkopu volí překvapivě třetí kličku, kterou ovšem vymotá i Juraje a parádně zasouvá  do vlastní kasy… 3:2.

Nevadí chalani, pokojno, klůd řve Juraj z branky, ale to se nám jaksi nedaří. Po dlouhém nákopu na naší branku Jura nekompromisně bourá k zemi útočníka soupeře , ten padá  s řevem lva ussurijského k zemi a je tady jasná penalta… Jenže tu Juraj chytá…. Stále vedeme 3:2 a už už se zdá že to udržíme, jenže ejhle, je tady jedna z posledních kombinací a tu soupeř využívá k zakončení z blízka k tyči a vyrovnává na 3:3.

Tímto výsledkem už zápas skončí. Co dodat. Chyby v obraně nás stály body, David se teda zase vyznamenal, v obraně to dnes nebylo ono, ale na jeho obranu podotknout, že kdybychom dali loženky, které jsme měli, dali jsme soupeři bůra. Jenže na kdyby se ve fotbale ani v životě nehraje, takže se se soupeřem, opět štědře dělíme o body a máme do posledního utkání o čem přemýšlet ….

 

D.R.

 

Prakaryota 3:1 (3:1)

Sestava: Jaborník- Krůta, Bešta Vl., Ročňák D., Chaloupka- Janček, Javorský, Tsvetanov- Drahovzal, Jančovič

Střelci: Javorský 2, Jančovič

Asistenti: Chaloupka 2, Tsvetanov

 

8.kolo 27.10.2014:

Pradox 2:2 (1:1)

Sestava: Jaborník- Krůta, Baláž, Suchan- Janček, Tsvetanov, Javorský- Hradecký, Jančovič

Střelci: Janček, Baláž

Asistenti: Krůta, Javorský

 

7.kolo 20.10.2014:

V.S.P.S.V.S. 1:3 (0:1)

Sestava: Jaborník- Krůta, Bešta Vl., Baláž, Suchan- Javorský, Ročňák D., Tsvetanov, Drahovzal- Hradecký, Jančovič

Střelci: Javorský

Asistenti: Hradecký

Jak už napsal Pelta , dnes to byla bída, chyba za chybou a nezodpovědnost směrem dozadu.

První report, který tuto sezonu nepíšu s úsměvem na tváři, ale jsem pěkně nasranej! Nejvíc teda sám na sebe, za druhý gól, který jde za mnou, protože jsem se nestihl vrátit s útočníkem  a ten v pohodě zasunul za Jurajova záda,  celkově za svůj výkon, že jsem netrefil ani jednou zařízení asi z deseti střel… prostě dnes nám to nešlo, nechci říct nikomu, myslím, že Adam dřel , ale přešel tři beky a pak místo aby napálil míč levačkou pod víko, tak ještě někoho nesmyslně hledal, ikdyž pravda, jako jediný skoroval po signalu na Diega, ale to bylo dnes z naší strany vše. Koho bych osobně pochválil je Juraj, který chytil další tři gólovky soupeře ,  Pelťáka, který s přehledem zarážel ataky soupeře s přehledem a důrazem jemu vlastním. Nechci aby to vyznělo , že ostatní nemakali, ale prostě dnes si objektivně myslím, že to stálo pěkně za hovno. Jak si pak jinak vysvětlit, že jsme dostali dva totálně stejné góly , kdy si nás rozebrali a útočník soupeře sám před brankou pohodlně skóruje ???  Do příště to musíme zlepšit . Není každý den posvícení, ale vezli jsme se na vlně vítězné euforie, tak budu rád, když se tam zase vrátíme. První krok k tomu, uděláme jistě v pátek U Hrocha, kde to rozebereme do šroubku.

Mějte pěkný večer a v pátek pa.

 

PS: jinak zkratka V.S.P.S.V.S.  veřejný spolek přátel strojní výroby Suchdol

 

 

 

 

D.R.

 

 

6.kolo 13.10 2014:

Kerata chijos 2:2 (1:0)

Sestava: Jaborník- Bešta V., Suchan, Chaloupka - Baláž, Javorský - Jančovič, Drahovzal

Střelci: Javorský 2

Asistenti: Jaborník, Bešta V.

Jelikož na včerejším zápase chyběl náš dvorní spisovatel, vypravěč a v neposlední řadě i celkem slušný fotbalista, ujmu se pro tentokrát stručného reportu já...
K zápasu jsme se sešli s dvěma kusy na střídání ale hlavně s Honzou Chaloupkou v sestavě! Dost možná to byl jeho poslední zápas za Legendy, tak mě trochu mrzí, že nebyl vítězný. Naše fotbaly kvůli práci a rodině prostě nestíhá, tak se s tím nedá nic dělat. Každopádně mi slíbil, že pokud by se nás mělo sejít málo, tak nám rád přijde pomoc. Díky moc Honzí!!!
Začátek utkání byla jedna velká katastrofa. Soupeř si s námi dělal co chtěl a my jsme chvilkama nevěděli kde nám hlava stojí. Po cca deseti minutách utrpení jsme se trošku rozehráli a od té doby to byla myslím velmi vyrovnaná partie. Z jedné z našich prvních přímočarých akcí padl první gól. Hooonza si počkal s rozehrávkou od vlastní brány a poslal míč zpátky k Jurajovi, který hned roztáhl hru do strany na Adama a ten krásnou střelou skóroval! ...mezi tím ale samozřejmě stihnul obejít pár protihráčů a dostat se až na hranici penaltového puňtíku! Za stavu 1:0 pro Legendy skončila první půle.
V druhé půli se obou stranách pokračovalo v docela slušném fotbalu a díky rozhodčím a jejich nesmyslných výhodách po každém faulu (osobně si myslím, že rozhodčí za celý zápas nepískl do píšťalky) si pár z nás muselo dát na uklidnění pár dechových cvičení. Márty radši překopl soupeřovu branku asi o tisíc metrů, aby se mohl projít pro balón až do Měcholup a trochu si (během té půlhodinky co byl pryč) odpočinout.
Ve 48.minutě soupeř po rohovém kopu srovnal. Odražený míč se ocitl přímo před "posledním" ze soupeřových hráčů a ten ránou k tyči nedal našemu gólmanovi šanci. Soupeř nás začal trošku tlačit, ale po pár minutách hry jsme to byli my, kdo vstřelil vedoucí branku. Vláďův aut ve stylu "na Diega" ale tentokrát neletěl na našeho mistra kliček a zasekávaček ale na Adama, který nás svým druhým gólem v zápase posla do vedení!
No a pak to přišlo... ach jo... ten gól určitě bude v silvestrovském vysílání na Eurosportu... Byly dvě minuty do konce zápasu... ano, pouhé dvě minuty nás dělily od šesté výhry v řadě a tím i překonání všech klubových rekordů :-) ... Soupeřův gólman odkopával od vlastní branky. Vysoký balón letí přímo na Juraje a večerním tichem v Hostivaří se ozve "mám"... Juraj jde do výskoku ale všichni tak nějak tušíme, že tahle vysoko asi Juraj nevyskočí... nevyskočil... Balón podběhl, míč se třepetá v naší síti a  soupeř zvedá ruce nad hlavu... Juraj zklamáním padne na kolena... Je konec...  2:2
Juraji, máme tě rádi ale tenhle gól Ti asi ještě párkrát připomeneme (a u Hrocha tě asi i bude něco stát ) ale nic se neděje, je to pořád jenom sport... Hlavní je, mít dobrý kolektiv! A to my máme!!!

Legends Forever

V13

 

 

5.kolo 6.10 2014:

Junior Motol 3:1 (2:1)

Sestava: Jaborník- Krůta, Bešta V., Suchan- Baláž, Drahovzal, Ročňák D.- Jančovič, Hradecký

Střelci: Ročňák D.(pen.), Hradecký, Baláž

Asistenti: Ročňák D., Drahovzal

Pondělí zas svolalo nás, na plácek u Botiče, v počtu ne tak dokonalém,  sešli jsme se bez míče.

Na štěstí pak dorazil, náš kapitán Vláďa, který jako pokaždé, své pokyny nám dává. Karle ty hraj se mnou vzadu, do předu se nežeň , tam je Luky s Diegem, ti si jistě poradí, kdyby ne, tak v záloze, David s Martym  prorazí, obranný val soupeře , jež nám v cestě stojí, musíme je udolat, přece nejsme voli.

K srdci fázi útočnou, ihned jsme si vzali, na soupeřovu branku útok se náš valí. Tomas pálí zleva, zprava,  snaha je to marná, soupeř ale po míči, rukou  v vápně sahá. To se ale nesmí brachu, rozhodčí mu praví, to už ale na puntík, míč si David staví. Rána k tyči, balon v síti, sláva je to velká, snad jen Vláda mračí se,, chtěl on kopat  ted´ka . Vedeme však 1:0 ,  to náš blaží velice, zvláště když pak Juraj v bráně, skáče jako opice. Míče chytá, vyráží, soupeř  ale nedá se, na naší branku doráží. Bráníme se vskutku skvěle, máme vzadu Pelťáka , ten se s rukou v kalhotách, v klidu drží za ptáka . Vyndá  ji jen na chvilinku, to když Juraj míč zas má, ukáže mu rukou směr, kterým David utíká.  Proběhne přes celé hřiště, potom pod sebe to dá, Tomaso pak v klídečku , placírkou gól o tyč dá. Vedeme už o dvě branky, to je přece pohoda, sudí už chce pískat půlku, jenže je tu náhoda.  Po rohovém rozehrání přijde pro nás pohroma, balon máme v naší brance  a to je fakt náhoda.  Jdeme tedy uklidnit se, na lavičku na chvíli, sudí dá nám vědět brzy, abychom se vrátili.

K nasrání ta situace z konce půle byla , za ne dlouho  přijde však Diegova střela. Odráží se ze skrumáže ,  trma- vrma  taková , Marty chytře reaguje , dílo zkázy dokoná. Třetí gól tam kluci máte, z Juniorky Motol, vypadáte dneska tak, že zadřel se vám motor. Naději vám sudí dal, Pelťák pustil ptáka a po míči reflexivně rukou svoji máchá. Juraj ale zachraňuje, pentli krásně chytá, soupeř pláče, naříká a pak nahlas vzlyká. Nezoufejte, neplačte ,  příště vám to vyjde , to už ale Legendy vyhrají zas jinde.  Budeme to přát si všichni, aby postup byl, potom v pátek (24) u Hrocha nabereme sil.  Mějte všichni pěkný večer a za týden zas, sejdeme se na place a vyhrajeme zas.

 

 

D.R. 

4.kolo 29.9.2014:


Black bridge elite 5:4 (2:1)


Sestava: Ročňák D. - Bešta V., Baláž, Suchan - Janček, Javorský, Jančovič, Tsvetanov - Drahovzal, Hradecký

Střelci: Ročňák D. 2, Janček, Drahovzal, Jančovič

Asistenti: Baláž 3, Javorský, Jančovič

hoši sorry za zpoždění , ale včera v noci se bratrovi narodil druhý syn, tak jsme zapíjeli, čímž pádem jsem dopsal report až ted. 

Zápas jako na houpačce, souboj Davida s Goliášem, Tyson vs. Hollyfield,

Mnohé přívlastky a přídomky by zasloužil náš čtvrtý zápas, který jsme sehráli na našem hřišti v Hostivaři.

V ideálním, baboletním podvečeru , kdy sluneční paprsky a krásné ženy obklopovaly hostivařskou arenu , jsme se postavili další překážce v naší cestě za postupem a to mužstvu Black Bridge.

Za soupeře jasně hovořila statistika z loňské sezony, za nás zase doposud neztracené jediné utkání.

Při předzápasovém rozeběhávání se , jsme řešili pouze jednu změnu v sestavě a to na postu golmana, kam se jako již tradičně při absenci Juraje, postavil opět David. Musím podotknout, že dalším a jistě důležitým faktorem, bylo vyhrání losu Vláďou , který při střižbě poprvé nedal jako prní kámen a hned slavil úspěch v podobě volby strany, samozřejmě se sluníčkem v zádech.

První minuty zápasu nabídly obraz hry, jaký jsme očekávali, soupeř běhavý, technický se nás snažil motat, my jsme na něj poctivou a důslednou obranou čekali. Tento systém hry nabídl spoustu osobních soubojů a presingu. Důsledná naše hra přinesla ovoce v podobě vstřelené branky, kdy Marty zahrával dlouhý aut způsobem na Diega a sám jmenovaný autor tohoto legendárního fíglu, posunul míč hlavou do sítě. 1:0. Po tomto gólu jsme zjistili, že se se soupeřem dá hrát a dodalo nám to sebevědomí a osmělovali jsme se ke stále odvážnějším akcím, ať to byli pěkné střeli v podání Lukáše nebo novice Richarda, či raketa země – vzduch, kterou by ocenili i proruští separatisté na dálném východě, v podání Martyho, jež orazítkoval břevno, pro něho zřejmě zakleté branky dále od kabin, neboť tyč, či spojnici této branky, trefil v každém, doposud hraném utkání. (pozn.redakce). Gol jsme vsítili až po pěkné kombinaci dvou prvně jmenovaných, kdy si mezi obránci narazili a Lukášovu střelu dorazil důsledný Richard . Vedení 2:0 nás trochu překvapilo a ubrali jsme na obrátkách. Soupeřovi první dvě akce v podobě střel na branku zlikvidoval David, který si postavil tyče pro tentokrát parádně. Nicméně do poločasu jsme dvoubrankový náskok neudrželi, protože hbitý a mrštný útočník soupeře ve žlutých cvičkách se prosmýkl středem hřiště, vracející se Diego jej nestihl zblokovat a snajpr v pohodě na protější tyč podstřelil padajícího Davida . Snížení na 2:1 ale bylo to poslední, co soupeř stihl, neboť rozhodčí písknul konec první půle.

O poločase přišla klasická rozmluva, slovo měl Vláďa , který se snažil udílet taktické pokyny ke hře, co do toho mluvil i David, který to viděl z branky nejlíp ze všech J

Každopádně to, co jsme si řekli o poločase, jsme nezačali plnit ani omylem. Prvních 10 minut druhé půle jsme asi byli okouzleni krásou místních fanynek , protože jinak si nedovedu náš výpadek vysvětlit. Nevraceli jsme se, nepřistupovali k hráčům, nedali si balon na metr, za což nás soupeř ztrestal měrou větší, než velkou. Z trestného kopu kolem zdi, kterou si David postavil způsobem, když dáš cihlu k cihle, soupeř vyrovnal, protože vystihl Davidův pohyb na druhou tyč a střelou doprostřed branky bylo srovnáno. David vztekle nakopl tyč, protože tenhle gol byl jeho. 2:2. Nicméně, aby toho nebylo málo, za nedlouho se středem hřiště prokličkoval jeden ze soupeřových techniků a opět nedal vyběhnuvšímu Davidovi v brance šanci. Otočení výsledku na 2:3 nám dalo trochu facku a probrali jsme se, začali kombinovat, ať už v podobě Adamových fines ve středu hřiště,

či Diegových parádiček před brankou, nic z toho ale kýžený výsledek v podobě srovnání nepřineslo, ba naopak. Dostali jsme čtvrtý gol, to když se z boku po lajně prohnal expres Black Bridge a prostřelil špatně postaveného Davida.

2:4 a jsme zralí na ručník. Nicméně fotbal je hra nevyzpytatelná a překrásná a o náhody není nouze…

Zvrat v utkání přinesla až pěstní výměna mezi naším Michalem a floutkem z řad soupeře, který se mu snažil po vzoru Suareze zakousnout do krku, za což ho Michal častoval levým hákem, soupeř se snažil opětovat nicméně už došlo jen na strkanice a slovní výměnu z vybraného slovníku jazyka českého . Oba aktéři uviděli od rozhodčího červený kartonek a bylo rázem na hřišti více místa, protože ubylo po jednom hráči na každé straně. Tato situace, jak se ukázolo, nám více vyhovovala a protože jsme již neměli co ztratit a nebylo na co čekat, vrhli jsme se do útoku. Na zteč zavelel z branky David, majíce před očima stále své dvě chybky v podobě obdržených gólů a jal se toto napravovat. Po Adamově zatažení středem, kdy mu Adam parádně připravil střeleckou pozici, vypustil nechytatelnou střelu z poza kruhu, která se otřela lehce o břevno a zapadla do sítě, sníženo na 3:4.

Ihned po rozehrávce byl stylem zápasu řecko/římského skolen k zemi Adam, soupeřův zápasník za to samo sebou obdržel žlutou. Neuběhlo ani 31 vteřin a nahecovaný nervák nám po autu zakopl míč a za tento bravůrní počin uviděl z blízka druhou žlutou a následně, mnohem hezčí červenou. Tento okamžik, stal se zlomovým, protože jsme měli přesilovku , kterou jsme bezezbytku využili. Nejprve se rozhodl vpřed, zpátky ni krok zase brankář David , který obdržel nahrávku od Martyho , zamířil, uviděl skulinku u levé tyče a trefil přesně. Vyrovnáno, 4:4.

Měli jsme obrovskou radost a vzhledem k tomu, že ještě nějaká ta minutka do konce zbývala, dál jsme zavřeli soupeře u jeho branky stylem hokejové přesilovky a minutku před koncem utkání jsme po přihrávce Davida, Richardem rozhodli o našem vítězství 5:4.

Předvedli jsme bojovný týmový výkon, za což jsme rádi, našli jsme zbytky sil a vyždímali se, ikdyž nám to soupeř svou nedisciplinovaností značně usnadnil. Na to se ale historie neptá, máme další dva body a to je podstatné, jestli mi teda jako rozumíte.

 

 

D.R.

 

 

 

3.kolo 22.9.2014:

Torolka 6:2 (1:2)

Sestava: Jaborník- Bešta V., Baláž, Suchan- Janček, Javorský, Jančovič- Drahovzal, Hradecký

Střelci: Javorský 2, Janček, Suchan, Baláž, Drahovzal

Asistenti: Janček 2, Javorský, Drahovzal

Na další fotbalové potěšení nám Matka příroda ukázala svoji podzimní tvář, ale i tak jsme se v chladu a větru sešli na hostivařském pažitu v dobré sestavě v počtu 9+2 zraněný(Hozi a Pelta) kteří se ujali funkce koučů. Proti nám soupeř  ke kterému jsme museli mít respekt. 71 nastřílených gólů a v týmu 3 hráče, který minulou sezonu nastříleli více gólů než Legendy za sezony dvě…

Při pohledu na tabulku soupeř první my druhý… Proště šlágr kola, ale zcela nepochopitelně bez televizního přenosu.

Začátek zápasu se poněkud protáhl, protože oba kapitány zřejmě bavilo losovat o balon a tak si kámen, nůžky, papír několikrát zopakovali až to náš vůdce nervově nevydržel a rozehrávku přiřkl soupeři…

Bohužel začátek nebyl podle našich představ. Někdy kolem páté minuty se soupeř dal do pohybu na což jsme tradičně zareagovali pozdě a soupeřův neobsazený záložník, který doběhl na hřiště rovnou z auta po 5-ti vteřinách na hřišti prostřelil Juraje. Naše odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po pěkné kombinaci Diega s novou posilou Rišem(jako opravdu posilou!) druhý jmenovaný ranou k tyči vyrovnal. Pak se hra celkem vyrovnala, nějaké  střely, náznaky šancí byli na obou stranách. Vyrovnaný stav do poločasu bohužel nevydržel. Karel nepokryl soupeřova urostlého útočníka který vystřelil na přední tyč kterou si díky již tradiční slabší chvilce Juraj neobsadil dost důsledně a balon skončil v síti. Nutno podotknout že to byla jeho jediná slabší chvilka a od té doby chytal velmi dobře. Možná i díky tomu že si chybu ještě pět minut poté hlasitě vyčítal.

Pauza. O ní jsme si zdůraznili, že se musíme vrátit ke hře z vítězného prvního zápasu a ejhle fungovalo to! Soupeř najednou neměl tolik prostoru naopak více do hry se dostávali  legendy a naše hra nabírala na obrátkách.

Vyrovnání přišlo z kopačky Karla, který byl na roh důrazně vysunut Vláďou. Po Adamově rohu stačilo nastavit nohu a balon se třepetal v síti. Od té doby to byl až na pár soupeřových výpadů náš zápas. Výrazně jednodušeji jsme se dostávali do šancí a především souhra dua Adam-Rišo nám dává naději lepším zítřkům.

Nesmím opomenout s přehledem hrajícího Martyho, který byl rozhodčím obdarován dvěma trestnými kopy z hranice vápna. První skončil na břevně ,ale ten druhý, který si musel před Vláďou tvrdě vybojovat pumelicí poslal do sítě 3:2.

Zanedlouho zafungovala spolupráce již zmíněných Riša s Adamem, který ač to vypadalo, že situaci lidově řečeno zadrbal z ničeho nic vystřelil a gólman našel balon až v síti 4:2! Soupeř byl v těchto chvílích jak po těžkém KO. Možná i z toho pramenila chyba obránce s gólmanem který špatným odkopem nalil na hranici vápna Adamovi  pro kterého už nebyl problém trefit prázdnou bránu.

V závěru se ještě tradičně vysunul na hrot obránce Karel lačnící po dalším gólovém zářezu ovšem moc pochopení u týmu nenašel a jako závdavek ho za to kapitán řádně vyfénoval…!

No a o úplný závěr se postaral Diego kdy mu po Rišově asistenci stačila kupodivu jen jedna klička kterou zakončil zcela nečekaně střelou. To zmátlo patrně i gólmana a balon skončil v síti.

6:2 Fine della commedia Legendy jedou dál!!!!

P7

15.9.2014:

Slovan Amatéři 3:0(0:0)

Sestava: Ročňák D.- Suchan, Bešta V.,Baláž - Hradecký, Javorský, Tsvetanov- Drahovzal, Jančovič

Střelci: Baláž, Drahovzal, Suchan

Asistenti: Javorský, Bešta V., Drahovzal

Druhý zápas, druhý plný bodový zisk.

Druhý zápas v Hostivaři nás svedl do boje proti týmu se vskutku výstižným názvem.

Ale zdání klame, kluci to byli houževnatí, bojovali, vždy fair play, to vše bylo dnes k vidění.

Náš tým se sešel na před zápasovou poradu klasicky u doušku kofoly, až na Adama, jež doplnil béčko kozlem, poté, co dostal pojeb, kdy již převlečen, dovolil si vstoupit do Michelinské restaurace na Hostivařském hřišti, v kopačkách, čili v rozporu s textem asi dvoumetrové cedule umístěné nad dveřmi- ZÁKAZ VSTUPU V KOPAČKÁCH . Ale dvoukorunová diškrece to napraví a urostlý výčepní se klaní k zemi . Trochu se zasmějeme, když přijde Marty a rovněž si ho sere přímo k pultu a s údivem sleduje rozsupeného výčepního. Úsměv nám tuhne ve chvíli, kdy dorazí Vláda s informací, že dnes nedorazí Juraj , jež drží smutek za Mira Hlinku….

Na štěstí??? Máme Davida, který vyndává z tašky brankářský úbor , vypraný v azuritu, s vůní dujícího vánku , rukavice a vstupuje mezi tyče. Rozcvička probíhá klasicky, rozchytíme ho kopy do hlavy z metru, střelami všichni naráz a podobně. V sestavě dnes mimo Juraje, chybí nejvyšší, Pelťák, takže sestavu poskládáme dle možností a již konečně do hry.

Začátek zápasu je nemastný neslaný, s nepřesnostmi na obou stranách , ale dovolím si tvrdit, že máme územní převahu. V předu je znát hlavně Diego s Lukášem, podporováni Tomassem a Adamem ze zálohy, Michalem a Mártym , Vláďou a samozřejmě Karlem zezadu. Soupeř kouše z brejků, nicméně většina pokusí míří mimo, to co jde do branky, likviduje bravurně David. Tedy bravurně až na jednu přihrávku dozadu, která mu proklouzne pod podrážkou , na štěstí těsně vedle branky. Po následném rohovém kopu vzniká závar před naší brankou, který řeší Marty razantním odkopem .

Zajímavých akcí z naší strany bylo po skrovnu, protože útočníci sice kombinují jak Sparta v Teplicích, ale vystřelit je nadlidský úkol.

Do poločasu se nic moc extra nestalo, až na asi tři fair play gesta soupeře , jež nám charakterně vrací míč.

V poločase se napijeme, domluvíme, že si pokusíme alespoň 3x po sobě nahrát si a David , že si bude zezadu organizovat obranu a hurá na ně..

Začátek druhé půle ale vyjde lépe soupeři , tlačí se na nás kombinační hrou , z čehož vytěží dva nedovolené zákroky a následné přímáky, jež ale David likviduje. Z naší akce poté vsítíme konečně první branku, Adam se protáhne do středu , patičkou hodí na Martyho a ten nezadržitelnou bombou pod břevno dává na 1:0, fakt parádní gol.. Tato akcička nám vlila krev do žil a snažíme se dál tlačit vpřed. Po sérii asi 15ti autů zahrávaných systémem na Diega , to po 16té vyjde. Vláďa posílá dloooouhý míč mezi hlavy, kde luxusně tečuje Diego a vedeme 2:0.

V tuto chvíli se obáváme tlaku soupeře a to když z jedné střely kterou David neudrží zahrávají roh. Prudkou rozehru všichni sledují, ale ta proletí brankovištěm, bez povšimnutí všech zúčastněných , přímo do autu. Jeho rozehry se chopí Vláďa, posílá míč na Diega, ten si sklepává na prsa, klička vlevo, klička v pravo, nehrávka na Karla, jež klasicky operuje jako pravý bek na levém křídle, ten s klidem zkušeného harcovníka zasouvá míč za záda bezmocného amatéra v brance, 3:0, kaněc filma.

Dnešní zápas zase ukázal, že je co zlepšovat, nicméně podali jsme bojovný výkon, bylo tam srdíčko a to je moc moc důležité. Díky všem.

D.R.

 

1 kolo 8.5.2014:

Vysmátí zajíci 7:5 (4:2)

Sestava: Jaborník- Krůta, Bešta V., Suchan, Baláž- Javorský, Tsvetanov, Ročňák D.- Jančovič, Hradecký

Střelci: Javorský 3, Jančovič, Hradecký, Bešta V., Ročňák D.

Asistenti: Javorský 2, Tsvetanov, Jančovič, Krůta, Ročňák D.

Jízda na začátek, aneb nové koště dobře mete.
Datum v kalendáři nás opět probralo z letní letargie, osvobodilo mnohé z nás, od úmorné dřiny v práci a povolalo nás opět do zbraně. Sešli jsme se na našem hřišti v Hostivaři, k prvnímu zápasu. Už hojná účast na webu dala tušit, že jsme velmi nadržení, někteří nejen na fotbal (nejmenovaný Karel Suchan mne opět osahával ve sprše a významně přede mně házel mýdlo)  a  s očekáváním nových tváří a že jich nebylo málo, jsme hltali taktické pokyny kapitána. Ten naordinoval ofenzivní strategii a tu jsme hned začali bezezbytku plnit. Soupeř byl sice neskutečně kvalitní, technicky vyspělý ,  rychlý, nicméně první, druhý, třetí a i čtvrtý gól jsme vsítili my. První sešteloval mířidla Adam, který se uvedl fantasticky, bylo ho plné hřiště, perfektně pracoval i dozadu, což jsme v minulosti mnohdy, nebudeme si nic nalhávat zanedbávali, dle hesla, kdo se vrací, nevěří  gólmanovi, kombinoval a udával naší hře tempo a spád. Jak jsem již zmínil dnešní zápas patřil zejména novým tvářím v našich řadách, takže vsítil další slovenský chalan, Lukáš. Bojovník na slovo vzatý, nevzdal žádný balon, z žádného souboje neuhnul a to dnes platilo, protože borci od  Konopného  pole byli technicky někde jinde a hra do těla na ně platila. Další střelecký zářez na pažbu si vyryl Tomaso Hradecký, který obelstil obranu soupeře a technickou střelou zvýšil na rozdíl tří branek.  Soupeř ale také kousal, parádními technickými finesami nás motal hlavně borec s číslem 77, který nám dával housle tam i zpět, nicméně mezi tyče se trefil až těsně před přestávkou, ale to už jsme mezitím vedli 4:0 páč se prosadil po parádní kombinaci Michaila, naší další internacionální posily,  zase   štírek Adam.  Když budu objektivní, musím uznat, že   výsledek   tohoto  typu byl pro soupeře až moc krutý. A také s tím začal něco dělat. Po přečíslení ve středu pole se za Jurajova   záda  dostala nemastná, neslaná střela.  Ze snížení jsme si nic moc nedělali a dávali soupeři stále více a více prostoru, který si sami hledali fantastickým pohybem. Po další akci z naší pravé strany prošla pod padajícím Jurajem přihrávka po brankové čáře, kterou snad očima, dotlačil brknuvší útočník za její okraj a snížil na 2:4.
Tímto výsledkem se také zastavila poločasová  časomíra. O přestávce jak je naším zvykem vytkneme chyby, nikdo nikomu nezapomene připomenout, kdo to kde zkurvil (píši po 22té hodině čímž pádem lze okořenit ) ,  ale samo se i  pochválíme, zejména střelci zasluhují slova díků. Ale snažíme se nezvedat moc nos vzhůru a zůstáváme nohama na zemi, protože analytik týmu ukazuje statistiku držení míče 63% soupeře ku našim 37%
Do druhé půle vstupujeme aktivně, snažíme se kombinovat, je to opět Adam, který si pozve tentokráte Davida ke krátkým výměnám mezi soupeřovými beky, nicméně z tohoto útoku vytěžíme pouze roh. K jeho exekuci se staví Adam a přímo z rohu za přispění malinkaté teče nachází skulinku u tyče a kompletuje svoji vstupenku mezi Legendy hatrickem. Toto neunikne kapitánovi, který ihned neopomíjí připomenout sazebník za tento bravurní počin. Adam s lehkým pousmáním přijímá.
Vedení ale jakoby nám svázalo nohy, začneme po vzoru Tatranu Prešov betonovat, nicméně po chybě v obraně hráč s číslem 77 krutě trestá nechytatelnou bombou pod břevno a opět snižuje na 3:5.
Snažíme se zmobilizovat poslední zbytky sil a pokoušíme se o kombinace, jenže soupeř nám s přehledem odebírá míč a aktivní hrou nás tlačí do našeho obranného pásma, odkud nám naděluje další dáreček v podobě rozvlněné sítě za Jurajem a je to už jen o gól.
Budíček nám zazvoní takřka za minutu 12 a vzchopíme se k přenesení hry na polovinu soupeře, kde se dopustí na Adamovi dalšího faulu .  Míč si nese David, Vláďa mu zašeptá do ouška, jak by si představoval rozehrávku. A jak řekli, tak udělali. David napálí míč na branku, kde brankář nemůže jinak než vyrazit a zde již Vláďa , netradičně levou, dává našim barvám  znova dvoubrankovým vedením klid na kopačky. Nevěřícím Tomášům na naší střídačce padají brady až na zem a ta rána je slyšet až na Zličíně.   Mohlo být dokonáno již v zápětí   a to když jsme rozehrávali další trestňák, ale Marty napálil svůj projektil pouze do tyče. 
Z rozehrávky od gólmana se soupeř opět snadno dostává za naše beky a po nedorozumění v obraně zase  sedmdesátsedmička  snižuje zase jen rozdíl gólu.
Jenže  dnešek patří  chlapcům v modrobílém  a ve chvíli , kdy rozhodčí ukazuje nastavení jedné minutky, poté, co předtím před pěti minutami ukázal dvě, přečte David rozehrávku soupeřova brankaře, vypíchne míč, narazí Adamovi, ten obejde soupeřova beka, poté i gólmana a servíruje Davidovi na zlatém podnose poslední hřebíček do rakve Vysmátých zajíců.
Rozehrávka po tomto gólu je již jen formalitou a my se můžeme radovat z perfektního vykročení do nové sezony.
Aby to nevyznělo, že chválím jen Adama, hráli jsme všichni dobře , Lukáš, Juraj , Pelta, Karel, Márty, Michail, Tomaso, všichni jsme  podali  týmový výkon, kterým jsme doufám položili nezlomný základní kámen k úspěchu týmu v této sezóně.

D.R.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

All Matches veteráni
All Matches veteráni od sezony P22

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz